7 juni 2007

Danskjävel?

Idag vid fyra-hugget (när sommarlovet var officiellt, mjukglass på Dagnys hade inmundigats och allt var allmänt förträffligt) skulle jag in på skolan en sista sväng och hämta min väska, som hade glömts i all iver efter sol.

I en av korridorerna möter jag en man i 40-nånting åldern, vilket jag inte tänker så mycket på. När han är fem meter ifrån mig hostar jag (en oskyldig hostning, med handen för munnen), varpå mannen skriker:

DU SKA INTE GÖRA SÅDÄR! DU HÄLSAR INTE PÅ MIG PÅ DET SÄTTET.

eeeh va?

HOSTA INTE, JAG KAN FAN POLISANMÄLA DIG FÖR OFREDANDE!

men....va? om jag måste hosta så hostar jag ju?

NEJ! NU SLUTAR DU HOSTA OCH JAG SKA KÖPA UTSKRIFTER!

eeeh..ok, gör det du...

Jag hämtar väskan, säger trevlig sommar till några klasskamrater och går ut i korridoren igen. Och hostar (jävla halsjävel). Precis när jag hostat till kollar jag upp och ser den galne mannen i andra änden av korridoren. ajfan.

MEN SLUTA NU, PROVOCERA MIG INTE!

men va!? jag hostar bara!

SLUTA TRAKASSERA MIG, JAG POLISANMÄLER DIG, DU ÄR DUM I HUVUDET!

det är väl snarare jag som kan polisanmäla dig?

DU SKA INTE FÖRFÖLJA MIG, FATTAR DU DET?!

men lägg av nu!? vad är problemet?

mannen går nu upp för trapporna och fortsätter skrika efter mig. Skolan har bra akustik så dem få människorna på plats hör skådespelet ganska väl. Så även securitasvakten.


Huruvida mannen är av dansk börd eller är släkt med skolans vaktmästare (som ville döda mig när jag ställt min cykel fel) vet jag inte. Jag hoppas dock att denne smått rubbade människa sitter i ett madresserat rum just nu, iklädd tvångströja.

Inga kommentarer: