6 juli 2008

Herrmiddag 2.0

Jaha. Det känns som en evighet sen, men det är bara lite mer än en vecka sedan som herrmiddag 2.0 gick av stapeln. Då Göteborgarn inte gav sig, utan faktiskt skulle flytta från Skåne, var vi nu så snälla att vi bjöd in han till festligheterna. Därmed blev vi en extra kock i köket, men soppan blev bra ändå.



Först visade Åke oss runt på sina ägor (ja, han äger hela havet). Nere vid havet andades vi in den friska havsluften och fann inspiration för vår stundande måltid..

...tillsammans med Ernst Kirschsteiger..



Förrätt: Gazpacho med räkor och isbit, samt en bruschetta vid sidan om.

Hufvudrätt: Risotto (här kom räkfonden in i skapandet) och parmesangratinerade kräftor med en stänk av basilikaolja.

Efterrätt (jag vet, det ser inte så gott ut, men den åts efter midnatt som sig bör): Jordgubbar i en marinad av lime, honung och lite ingefära, serverat med glass för känslig mjölkmage.

Det var gott. Det var mycket. Det var briljant. Och vi var mätta i dagarna tre.

Till nästa herrmiddag planeras ett studiebesök utanför Skåne. Men först måste visumstrulet lösa sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Formidabelt, var ordet. Eller kanske fantastiskt?